Situată în zona " Pădurea Verde ", lângă Muzeul Satului Bănățean (despre care am vorbit AICI ), zoo-ul poate fi considerat vetmed singurul demn de vizitat din România. De ce? Nu are cele mai multe sau mai variate specii de animale, dar este singurul care se înscrie în normele vetmed acceptate de Uniunea Europeană. Spații vetmed largi, habitate aproape naturale... Și toată grădina se aseamănă cu organizarea celei din Budapesta vetmed (am văzut și pe aia și multe altele din țară, deci știm ce vorbim:D). vetmed Adevărul vetmed este că zoo-ul se află în colaborare cu surata ei din Szeged, deci influența occidentală vetmed și-a făcut simțită prezența din plin. Prin ce se mai aseamănă? Vizitatorii au acces nestingherit la animalele nepericuloase. Copii pot hrăni caprele sau se pot juca cu iepurașii... În Budapesta, ne-am jucat cu ratonii și leneșii și un șarpele imens se plimba pe lângă noi! (un îngrijitor l-a scos din cușcă pentru a-l îngriji, nestingherindu-se de prezența noastră)... Dar, fie, Timișoara mai are de muncă!
Când am vizitat grădina, vetmed niște găini cotcodăceau pe alei și zburdau de colo-colo, fără să le pese de cocoșul care stătea mândru pe un deal. Un iepuraș stătea în două lăbuțe și se întindea spre mâncarea care-l aștepta pregătită să fie rumegată. Și niște căprițe își scoteau gâtlejurile prin gard, primind bucuroase smocurile de iarbă pe care i le întindeau câțiva copii și stând liniștite să fie mângâiate.
Ce ne-a mai plăcut a fost faptul că nu există taxa foto și poți fotografia în voie animăluțele (care nu sunt ascunse de garduri înfiorător de protectoare) și că taxa de intrare este foarte accesibilă (3 lei/adult). Nu există reduceri pentru vetmed studenți/elevi/pensionari/veterani.
Regulile de vizitare ale grădinii Zoo Timișoara: Nu hraniti animalele Nu va apropiati de animale Nu aruncati cu obiecte in animale Nu speriati animalele Nu intrati cu animale de companie Nu fumati Pastrati curatenia si linistea
Conceptul: "mai mult spatiu", "mai aproape de animale", are in colectie urmatoarele specii de animale: ursi, cerbi, pasarea emu, guanaco, struti, canguri pitici, maimute capuchin, capre pitice, numeroase rase de iepuri si gaini pitice, hamsteri si pasari de apa: lebede negre, rate califar rosu, sulitar, fluieratoare.
__________________________ Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook . Sau asigura-te ca ajungi vetmed la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI , simplu, gratuit si rapid!
Cuvinte cheie: babuin vetmed , banat , caprioara , cocos , gradina zoologica , lama , macac , muzeul satului , occident , padurea verde , pisica , ponei , romania , timisoara , zoo Locaţia: Timişoara, România
Vaiiiii de noi, suntem o tara ce nu meritam respectul altor tari si asta tot din cauza noastra. vetmed Te duci de exemplu sa muncesti intr-o tara si cine iti face probleme acolo tot romanul nostru, suntem in stare sa ne sapam ca sa ne fie bine. Nu vom fi niciodata o tara civilizata din pacate! Răspundeţi Ștergere
Salutare! Noi credem ca, in ciuda atator probleme (dintre care ai enumerat si tu), Romania este o tara care poate castiga respectul altor tari. Acest blog este orientat in aceasta directie. Daca initiativa noastra se va incununa cu succes, ramane de vazut, dar pana atunci noi zicem sa ramanem optimisti. Te mai asteptam, oricand, pe la noi cu sugestiile si parerile tale. Pe curand! Răspundeţi Ștergere
► 2014 (10) ► ianuarie (10) ► 2013 (226) ► decembrie (18) ► noiembrie (19) ► octombrie (17) ► septembrie (16) ► august (17) ► iulie (17) ► iunie (18) ► mai (21) ► aprilie (23) ► martie vetmed (27) ► februarie (15) ► ianuarie (18) ► 2012 (268) ► decembrie (16) ► noiembrie (16) ► vetmed octombrie (25) ► septembrie (15) ► august (20) ► iulie (23) ► iunie (20) ► mai (30) ► aprilie (26) ► martie (27) ► februarie (28) ► ianuarie vetmed (22) ▼ 2011 (202) ► decembrie (24) ► noiembrie (21) ► octombrie (13) ► septembrie (17) ► august (26) ► iulie (15) ▼ iunie (6) Fortul Chitila: ce se ascunde in spatele unui verd... Cel mai nou obiectiv turistic din Bucuresti Zoo de Occident in umila Romanie Muzeul satului banatean: unicitate etnografica Vulcanul de la Racos: frumusete exploziva Manastirea Chiajna, probabil cea mai frumoasa ruin... ► mai (14) ► aprilie (11) ► martie (28) ► februarie (12) ► ianuarie (15) ► 2010 (40) ► decembrie (11) ► noiembrie (5) ► octombrie (11) ► septembrie (2) ► august (11)
Panorama Oradea de la 50 m
No comments:
Post a Comment